startproduktertjenesterom osnyhederkontakt

2012-05-22

Arbejdsterapeuten og fysioterapeuten, som turde prøve noget nyt:

Strokepatienten Erik tilbage på fødderne igen 

Efter at have været helt bundet til sin kørestol i fem måneder er strokepatienten Erik* endelig tilbage på fødderne igen. Da hans fysioterapeut og arbejdsterapeut først fandt det rette hjælpemiddel til på en sikker måde at kunne træne oprejsning, gik arbejdet hurtigt. I dag er Erik en betydeligt gladere, tryggere og mere selvsikker patient.

 

Solskinshistorien om strokepatienten Erik* udspiller sig på et alderdomshjem i Kristianstads Kommune i Skåne. Der bor strokepatienten Erik, født i 1923, som efter at have været ramt af flere strokes, lider af både hjerteproblemer og gangbesvær, men som dog kunne gå kortere strækninger med rollator. Men efter at Eriks kunstige hofte havde luxeret for tredje gang, blev han helt overladt til komfortkørestolen. I fem måneder foregik alle forflytninger med gulvløft, og toiletbesøg, ligesom alt andet, blev et projekt for mange involverede.

– Vi følte os ikke trygge ved, om han var i stand til at stå op, og turde ganske enkelt ikke udfordre skæbnen. Dette var meget hårdt for patienten, som følte sig låst i kørestolen og ville være uafhængig. Samtidigt var han bange for de smerter, han havde haft ved de lejligheder, hvor hoften havde luxeret, fortæller fysioterapeut Monica Bertilsson.

 

Ved hjælp af gang-, forflytnings- og oprejsningshjælpemidlet Bure Rise & Go fik patienten Erik* meget af sin livskvalitet og daglige frihed tilbage. På billederne demonstrerer fysioterapeut Monica Bertilsson oprejsningsmomentet, mens arbejdsterapeut Birgitta Prytz agerer patient.

Nervøs patient til en start

Da Monica Bertilsson sammen med kollegaen og arbejdsterapeuten Birgitta Prytz hørte om gang-, forflytnings- og oprejsningshjælpemidlet Bure Rise & Go, besluttede de, at det var værd at prøve på patienten. Træningen bestod i at begynde fra siddende til stående.
– Til en start var det meget korte øjeblikke med blot at stå oprejst. Patienten var naturligvis nervøs, fortæller arbejdsterapeut Birgitta Prytz og fortsætter:
– Gradvist forlængede vi den tid, hvor patienten stod op, snart blev det længere og længere tider. Efter en kort tid begyndte vi at lade patienten tage nogle skridt. Alt efter dagsform og formåen øgede vi derefter strækningen. Vi ville føle os trygge ved, at han kunne.
 

Stolt over fremgangen

Efter at have brugt Bure Rise & Go’s sele ved oprejsning i to måneder klarede Erik nu dette helt selvstændigt.
– Patienten blev utrolig stolt over den ros, han fik efter alle fremskridtene, og toiletbesøgene blev nu meget enklere, fortæller arbejdsterapeut Birgitta Prytz, og fysioterapeut Monica Bertilsson fortsætter:
– Bure Rise & Go føles meget tryg at anvende. Vi vidste, at patienten havde støtte og ikke ville falde. Produktet fungerer desuden fremragende og er let at anvende. Den store fordel er, at det føles trygt for både patienten og for os som personale. 


Livskvalitet, frihed og selvsikkerhed

Efter yderligere cirka en måned magtede Erik at gå lidt længere strækninger, og i dag går han med rollator helt selvstændigt, men med en person ved sin side af hensyn til trygheden. Oprejsningerne fra siddende klarer han selv.
– Takket være Bure Rise & Go er Erik kommet tilbage til det, han var før. Han har fået både sin livskvalitet, frihed og selvsikkerhed tilbage. Desuden er det jo meget vigtigt at kunne stå op af flere årsager, blandt andet for at belaste skelettet og de indre organer, fortæller fysioterapeut Monica Bertilsson, og på spørgsmålet om de kan anbefale Bure Rise & Go til andre, kommer svaret lige indlysende og direkte fra begges mund:

– Absolut!

* Erik er et opdigtet patientnavn.

 

Læs mere om Bure Rise & Go »

Se selv, hvordan det fungerer » 


Tillbaka